Forum « Staromieście Rzeszów » Strona Główna « Staromieście Rzeszów »
Forum Mieszkańców Osiedla Staromieś›cie w Rzeszowie
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Internet i telewizja
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum « Staromieście Rzeszów » Strona Główna -> Staromieście Ogrody - Nasze Osiedle
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łukasz
Moderator


Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 413

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 4:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to teraz trzeba poczekać na lepszą ofertę...

U nas na razie nie jest nic nowego dostępne, ale na ul. Sportowa (nie jestem pewien czy tylko tam) wprowadzili nowe pakiety i nowe opłaty. I tak za 30 Mb będzie się płacić 30 zł, więc całkiem fajna oferta. Reszty nie jestem pewien, nie pamiętam dokładnie, ale za 45 zł chyba ma być 50Mb i jeszcze jakiś trzeci pakiet.

Dzwoniłem się zapytać jak to u nas wygląda.. Na ten moment to tylko ich testy w miejscach gdzie nie ma problemu z takimi prędkościami (nie wiem dlaczego na nowym osiedlu nie ma porządnego sprzętu, ale może to jeszcze związane jest z innymi problemami). Będą rozwijać infrastrukturę również na innych osiedlach, ale jeszcze bez konkretnych terminów.. Może w tym roku doczekamy się?Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 19 Wrz 2019
Posty: 123

PostWysłany: Czw Wrz 19, 2019 9:36 am    Temat postu: Może Cię zaciekawi... Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
mieszkaniec



Dołączył: 14 Sie 2013
Posty: 19

PostWysłany: Pon Lut 24, 2014 6:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W nowych blokach ma być już podciągnięty światłowód bezpośrednio do mieszkań, zamiast kabla sieciowego, wtedy ma się zmienić oferta programów oraz szybkość internetu. Przynajmniej jak tak twierdzili w spółdzielni jak zmieniałem swoją umowę. A zmiana umów była podobno podyktowana tym że może wejść jeszcze jeden dostawca ale to też lokalna firma chyba ze staromieścia.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Sob Mar 08, 2014 9:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spoldzielnia ma monopol na tym osiedlu dlatego tez sobie cene internetu może windować tak jak chce. Administracja budynkow nie chce wpuscic zadnej firmy do srodka .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gypsy_king



Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 51

PostWysłany: Sob Mar 08, 2014 12:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ale chwila, moment. Nie wiem jak inne bloki, ale w 3 ja nabyłem prawo własności lokalu wraz z udziałem w części wspólnej budynku i udziałem w użytkowaniu wieczystym gruntu. Myślałem, że to właściciele, ew użytkownicy wieczyści decydują o tym, jaka firma wchodzi na osiedle z tego typu usługami. Spółdzielnia administruje tylko całością w naszym imieniu. Chyba nie ma przeciwwskazań, aby nakazać spółdzielni wpuszczenia na osiedle innych operatorów. Natomiast, ja widzę inny problem - jeśli chodzi o sieci kablowe, to korzystają one zdaje się ze studzienek telekomunikacji, a tp już może powiedzieć, że studzienki są za wąskie itp. Tutaj niektórzy przypisują chyba zbytnie władztwo spółdzielni, a my przecież nabyliśmy prawo własności, a nie spółdzielcze własnościowe lub lokatorskie prawo do lokalu. Spółdzielnia oczywiście też jakieś udziały ma. Jak się komuś chce, to proszę poszukać w statucie jaką większością zapadają uchwały. Trzeba też złożyć wniosek o podjęcie uchwały określonej treści, odpowiednio zagłosować i gotowe Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Łukasz
Moderator


Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 413

PostWysłany: Sob Mar 08, 2014 7:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem do końca jak to wygląda z wejściem konkurencji na teren osiedli, naszego jak i również innych, którymi zarządza Spółdzielnia, wiem na pewno, że nikt tego nie zrobił.

Jakbyśmy mieli do końca załatwione prawo własności to w sumie pewnie dałoby się zrobić jakieś głosowanie i jakby większość była za, wówczas nawet zarządcę można byłoby zmienić.. spodziewam się, że jak wszystko w tym kraju nie jest to takie banalne..

Co do samego Internetu, to jak dla mnie oferta jest ok i nawet nie myślę, żeby szukać czegoś innego Nie śledzę ofert innych dostawców, ja jestem zadowolony.. wiem, że są gorsze oferty. Jakby do bloków podciągali światłowody to na pewno plus, chociaż obecne bloki pewnie poczekają. Faktem jest, że już trochę to inaczej dzisiaj wygląda i coraz więcej firm/budynków prowadzi do siebie swoje światłowody.

Wrzucam ofertę Spółdzielni, która jest dostępna na Sportowej.

Oferta
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Sob Mar 08, 2014 8:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam znajomego który zajmuje się sieciami komputerowymi i udostepnia internet na kilku roznych osiedlach w Rzeszowie i kiedyś staral się o pozwolenie na wejście ze swoja siecia na to osiedle to spoldzielnia nie wyrazila zgody na podciagniecie kabla do zadnego z tych blokow na Grosmkiego , nie wyrazili zgody na udostepnienie zadnej studzienki ani jakiejkolwiek możliwości podciagniecia przewodu . Jedyne co na chwile obecna to pozostaje radiowka , na 3 piętrze pewnie można zlapac sygnal od innego dostawcy.


Nie mowie ze cena która place za internet jest taka na która mnie nie stać , aczkolwiek porownujac internet 50 Mbps/4Mbps za 45 zl (lub 30Mbps / 2Mbps za 30 zl) ze sportowej do tego który ja mam 15 Mbps / 2 Mbps tez za 45 zl nie jest trudno kapnąć się ze cena jest wywindowana w gore .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mieszkaniec



Dołączył: 14 Sie 2013
Posty: 19

PostWysłany: Nie Mar 09, 2014 6:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GCT napisał:
(...) który ja mam 15 Mbps / 2 Mbps tez za 45 zl nie jest trudno kapnąć się ze cena jest wywindowana w gore .


W grudniu można było zmienić umowę i za pakiet 15 Mbps / 2 Mbps płacić 38 zł przy umowie na 24 miesiące.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Nie Mar 09, 2014 9:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Faktycznie place 38 zl bo na taki właśnie zmieniłem co tez nie zmienia innych faktow Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Łukasz
Moderator


Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 413

PostWysłany: Pon Mar 10, 2014 9:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie, 38 złSmile a w perspektywie jest jakieś 30 zł... Fakt, teraz jeszcze nie ma rewelacji, ale jak przeprowadzą modernizacje i wprowadza nowe pakiety to już lepiej to będzie wyglądać. Na weekendzie pytałem się znajomego jak to u niego wygląda, kiedyś mówił, że ma dobrą umowę.. No to na Nowym Mieście ma za 50 zł 80 Mb, wiec całkiem nieźle, oferta jest lepsza niż te Spółdzielni po modernizacji.. więc da się.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sqb1978



Dołączył: 28 Sie 2013
Posty: 140
Skąd: Rzeszów, Gromskiego 3

PostWysłany: Wto Mar 11, 2014 1:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o kurcze przegapiłem sprawę... nie widziałem ogłoszenia o tym. Jeszcze da się przepisac umowę?
_________________
pozdr.
Bartek
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Wto Mar 11, 2014 11:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sqb1978 napisał:
o kurcze przegapiłem sprawę... nie widziałem ogłoszenia o tym. Jeszcze da się przepisac umowę?


Tak da się caly czas Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
swiety



Dołączył: 14 Sie 2013
Posty: 289

PostWysłany: Nie Maj 25, 2014 12:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziala wam net? W bloku nr 8 od rana nie dziala :/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pawel
Moderator


Dołączył: 19 Sie 2013
Posty: 320
Skąd: Gromskiego 2

PostWysłany: Nie Maj 25, 2014 2:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W 2 też nie działał, teraz już jest ok - był problem z zasilaniem sprzętu sieciowego i musiał interweniować elektryk.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
joanna



Dołączył: 26 Sie 2013
Posty: 6

PostWysłany: Pon Sie 18, 2014 6:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Macie telewizję? Ja od czwartku (od po pamiętnej burzy) - nie. Pisze mi -"no signal". Szukanie kanałów na nic się zdaje
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mieszkaniec



Dołączył: 14 Sie 2013
Posty: 19

PostWysłany: Pon Sie 18, 2014 8:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli nie ma tv to zgłoś do azartu reaguja szybko. Nr telefonu jest na klatce lub w książce opłat. W bloku 4 jest tv analogowa i cyfrowa choć nie sprawdzałem czy wszystkie kanaly są
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Wto Sie 19, 2014 6:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie wszystko dziala
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Piotr



Dołączył: 15 Maj 2014
Posty: 43

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2014 12:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Czy można sobie zamontować telewizję satelitarną. Czy spółdzielnia nie robi z tym problemu?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Łukasz
Moderator


Dołączył: 03 Wrz 2013
Posty: 413

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2014 2:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę, że nikt nawet nie pyta się Spółdzielni, a jeśli tak, to są to osoby nieliczne.. jak widzisz wiele talerzy na balkonach.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2014 2:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mozna bez problemu kiedys w spoldzielni sie dopytywalem . Sam zastanawialem sie czy nie zrezygnowac z kablowki bo jakosc obrazu jest kiepska a i kanalow niewiele wiecej niz z darmowej naziemnej. Kilka sportowych (gdzie mnie zaden z nich nie interesuje) , dwa niemieckie tez mnie nie interesuja , podglad z kamery na inne osiedle .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dominix



Dołączył: 10 Lip 2014
Posty: 8

PostWysłany: Pią Paź 24, 2014 4:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GCT napisał:
sqb1978 napisał:
o kurcze przegapiłem sprawę... nie widziałem ogłoszenia o tym. Jeszcze da się przepisac umowę?


Tak da się caly czas Smile


Aktualne?
Też tego nie wiedziałem, a chętnie te parę złotych miesięcznie oszczędzę...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Nie Paź 26, 2014 10:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cały czas jest aktualne wystarczy zadzwonić do spółdzielni na Rejtana wypytać o szczegóły lub bezpośrednio tam podjechać i podpisać umowę .


Takie są skutki nie przeglądania forum Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Dominix



Dołączył: 10 Lip 2014
Posty: 8

PostWysłany: Wto Lis 25, 2014 8:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GCT napisał:

Takie są skutki nie przeglądania forum Wink


Ano tak Very Happy

Dzięki za info
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Piotr



Dołączył: 15 Maj 2014
Posty: 43

PostWysłany: Wto Gru 09, 2014 1:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy istnieje możliwość podłączenia sygnału z anteny satelitarnej do skrzynki multimedialnej w mieszkaniu ale w inny sposób niż wiercenie swoich okien i ścian:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
piotrek



Dołączył: 13 Sie 2013
Posty: 76
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Wto Gru 09, 2014 8:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jaki problem dobre wiertło i po sprawie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 19 Wrz 2019
Posty: 123

PostWysłany: Czw Wrz 19, 2019 9:36 am    Temat postu: Może Cię zaciekawi... Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
GCT



Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 423
Skąd: Rzeszów Gromskiego 3

PostWysłany: Wto Gru 09, 2014 10:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W oknie bym nie wiercil bo szkoda , sciane zawsze mozna zaszpachlowac i zamalowac wiec najlepiej w niej wiercic .
Mozna zastosowac tez taka tasme :



W przypadku tej tasmy efekt wizualny jak dla mnie jest kiepski
http://allegro.pl/przelotka-okienna-sklep-legionowo-i4872605150.html
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum « Staromieście Rzeszów » Strona Główna -> Staromieście Ogrody - Nasze Osiedle Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 3 z 10
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum






Załóż forum phpbb2 lub phpbb3 za darmo na Forumoteka.pl





Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group